Kobus en Saartje, voor het lekkerste taartje…

bakfiets01

Een bijzonder huwelijk Sinds 2008 is Saartje in het leven van Kobus gekomen. Een pittoresk taartenbakkerijtje, direct naast het café gelegen op de Beestenmarkt. Klik hier voor meer informatie over Kobus & Saartje.

Kobus Kuch anno 1939

Deze gefantaseerde soldaat, een amusementsfiguur op de radio, staat model voor de gemobiliseerde militair in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Nederland waant zich neutraal, waardoor er nogal luchtig wordt omgegaan met het respect voor Jan Soldaat. De mannen graven putten, bouwen versterkingen en marcheren, maar zingen vrolijk van Rats, Kuch en Bonen en Blonde Mientje. En Kobus Kuch wordt een historische figuur.

Saartje anno 1975

TV-zwerver Swiebertje vertrekt voorgoed en daarmee komt een einde aan bijna vijftien jaar Nederlandse TV geschiedenis. In een ontroerende laatste scene nemen Swiep en Saar afscheid. Jarenlang heeft Saar de sympathieke klaploper verwend met heerlijke “kopjens”koffie, verrukkelijke “koekjens” en bij bijzondere gelegenheden met een zalig stuk taart. Uiteraard door Saartje zelf vervaardigd volgens eeuwenoud, zeer geheim recept. En zo wordt ook Saartje een historische figuur.

Kobus & Saartje, 2008

De lekkerste appeltaart van Delft krijg je sinds jaar en dag bij café Kobus Kuch. Dat weet niet alleen elke Delftenaar, tienduizenden toeristen namen de unieke smaak als zoete herinnering met zich mee. Hierdoor heeft deze specialiteit inmiddels internationale faam verworven. Vandaar ons taartenwinkeltje Kobus & Saartje, direct naast ons café op de Beestenmarkt. Om ook thuis bij de koffie, waar ook ter wereld, te kunnen genieten van o.a. de aller-lekkerste appeltaart.

taart met schotel